Skip to content

Mikko Miettinen syntyi Tampereella ja varttui lapsuutensa Nokialla. Jo pienenä hän oli innokas laulaja ja lapsuudessa alkoi myös kuoroharrastus esiintymisineen. Vähän myöhemmin musiikinharrastus täydentyi huilun soittamisella.

Lukioikäisenä soittaminen, harjoittelu ja musiikki yleensäkin vei Mikon mennessään. Hän hakeutui Jyväskylän yliopistoon musiikinopettajakoulutukseen ja opiskeli Lahdessa huilismia. Samoihin aikoihin syttyi kiinnostus omien sävellysten ja kappaleiden tekemiseen. Mikko liittyi Semmareihin eli Seminaarinmäen Mieslaulajiin vuonna 1993 ja väylä omien kappaleiden esittämisellekin aukeni luonnollisella tavalla. Kappaleita syntyi tasaiseen tahtiin. Niitä esitettiin keikoilla, jotkut päätyivät levyille ja muutamat soivat myös radiossa.

Aika ajoin Mikolla oli erityyppisiä bändikokeiluja ja idea oman levyn tekemisestä sai alkunsa. Valmistuttuaan musiikin- ja huilunsoitonopettajaksi Mikko täydensi vielä töiden ohessa soittajan taitojaan synnyinkaupungissaan Tampereella.

Vuonna 2002 Mikko perusti kaverinsa Hannes Asikaisen kanssa Gospel Covertajat yhtyeen ja bändiin toiseksi kitaristiksi valikoitui Esko Turpeinen. Yhtyeen ideana oli sovittaa muiden tekemiä kappaleita tuoreesti ja kiinnostavasti. Bändi keikkaili eri puolilla Suomea. Mikko ja Esko alkoivat suunnitella levyn tekemistä, joka koostuisi Mikon säveltämästä materiaalista.

Levyä alettiin äänittää pikku hiljaa muiden töiden ohessa. Sovituksia Mikko ja Esko tekivät levylle yksin ja yhdessä. Muusikoiksi valikoitui joukko taitavia soittajia, joihin oltiin tutustuttu vuosien varrella erilaisten musiikkiprojektien yhteydessä. Levy valmistui ja se julkaistiin alkuvuonna 2014.

Mikko kuuluu edelleen Semmareihin ja keikkailee ahkerasti yhtyeen riveissä. Se on julkaissut uransa aikana mm. kymmenen levyä, kaksi tupla DVD:tä ja jopa oman TV –sarjan. Semmarit on esiintynyt useiden satojen Suomen konserttien lisäksi eri puolilla Eurooppaa, Pohjois-Amerikassa ja useita kertoja Kiinassa.

Gospel Covertajat –yhtye esiintyy myös edelleen aktiivisesti ja on julkaissut historiansa aikana neljä cd:tä.

Mikon musiikkia ja huilunsoittoa on kuultavissa mm. TV –ohjelmissa ja useilla levyillä

Back To Top